Представа „Шумска заврзлама” пред хиљадама београдских малишана

У пријатном амбијенту Капетан-Мишиног здања око четири хиљаде малишана, њихових родитеља и пријатеља су током лета бесплатно уживали у позоришним остварењима које је обезбедила Фондација „Алек Кавчић”.

Фондација „Алек Кавчић”, у сарадњи са позориштем „Театријум” глумца Тихомира Тике Станића, и овог лета, другу годину заредом, организовала је бесплатне позоришне представе за децу.

Сваког викенда, током јула и августа, у дворишту Капетан-Мишиног здања Фондација је угостила више од четири хиљаде деце, њихових родитеља, бака, дека, пријатеља… који су били у прилици да виде осам различитих представа.

Малишани су могли да уживају у позоришним остварењима: „Мали принц”, „Колико зрнаца до шаха?”, „Еко-заклетва”, „Шумска заврзлама”, „Пут у средиште игре”, „Три прасета, „Црвенкапа” и „Алиса у земљи чуда”.

Фондација „Алек Кавчић” залаже се за бесплатно и квалитетно образовање, а део образовања је и култура. Како бисмо приближили позориште деци и научили их да размишљају о представама које су гледали, позвали смо мале гледаоце да нацртају оно што им је у представи било најинтересантније.

Најбоље цртеже Фондација је и наградила. Вредни поклони: клавир-књига, уџбеник и радна свеска „Три, четири, позор, шах!” са комплетом за играње шаха, као и роман Жила Верна „Дунавски разбојници”, стигли су на адресе награђених малишана.

До следећег лета и нових представа информишите се о акцијама Фондације „Алек Кавчић” и бесплатним уџбеницима на адреси www.besplatnabiblioteka.com.

Извор: Жена

By WikiDiaspora