Душан Р.

Rated 5 out of 5

Овде, у Кливленд Хаус у Мускоки, прочитах “Колону”. Надам се да ћеш разумети мој кратки коментар: Вратила си ме у моје време које је било далеко драстичније, али је слично кроз које си прошла.

Софија К.

Rated 5 out of 5

Јуче сам прочитала твоју књигу “Колона”. Нисам је испустила из руку док је целу нисам завришила и ево, још увек сам сва под утиском! Насмејала си ме и подоста расплакала! Тешко је издвојити било коју причу, али ја не могу да престанем да мислим о причи “Нафта”, и кад затекнем себе да сам на ивици суза, пребацим мисли на причу “Свети Илија” и тако изгурах данашњи дан на послу…!
Гордана, желим да ти кажем хвала!!!
Хвала што си сва та интимна и дубока осећања и сећања поделила са нама и желим да ти кажем да су прихваћена с великим поштовањем!
Уживала сам у кнњизи читајући је!
Хвала!!!

Бобан

Rated 5 out of 5

Понекад се некој доброј души деси да лаганим кораком отплеше обрисом сна и јаве, и не знам да ли је то због благољубља, унутрашњег доброчинства или искрене, као дечије невиности и бескрајне вере у људе, и не знам како се тамо стиже али увек знам да га препознам кад га видим.
Гордана, хвала ти на простирању срца и своје нежне душе коју си нам пружила кроз своје приче у “Колони” као ђердан од најлепших драгуља на длану доброг пријатеља.
Твој пријатељ и вечни трагач снова.

Воли те Буба

Rated 5 out of 5

Одувек сам знала да имаш шта да кажеш, и да то умеш да кажеш искрено, дирљиво и од срца. Смишљам у својој глави адекватно поређење којим бих ти описала како су приче, које сам прочитала, утицале на мене оног тренутка кад сам завршила књигу “Колона”, затим наредног јутра када сам се спремила за посао, касније испијајући јутарњи чај са мојом добром другарицом и колегиницом, па и сад док ти пишем.
Сигурна сам да ти је познат онај осећај када после дуге, исцрпљујуће шетње желиш да наискап попијеш чашу освежавајуће изворске воде, па ти после првих неколико гутљаја зацвокоћу зуби од хладноће, мало застанеш, али ти једноставно мораш одмах да испијеш све до краја, у једном даху. Све време док ти хладна вода клизи низ грло, осећаш у њој мирис пољске траве поред које је поток протицао, мирис цвећа које су таласи испрскали ударајући у камен, видиш зраке сунца који као искрице поскакују по немирној површини, чујеш његов хук, и кад све испијеш, ти желиш бар још мало. Тако је било и самном, када сам склопила корице књиге, схватила сам да бих жарко желела да чујем још неку причу. Сетила сам се свега што си ми и сама испичала док смо се, чини ми се, шетале по бескрајној пешчаној плажи у Варадеру, али сада, све су слике много живље, опипљивије, тужније, а опет веселије на тренутке.
На крају књиге је твоја фотографија, коју сам дуго гледала покушавајући да проникнем у твоје, на њој, насмејане очи. После свега што су виделе, у њима је опрезна доза оптимизма, среће, ишчекивања… Чини ми се да те сада видим и гледам неким другим очима.

Анте и Славица

Rated 5 out of 5

Осјећам потребу да ти се захвалим и да ти честитам на књизи “Колона”. Прочитала сам је у једном даху! Поетичан, топао, духовит и надасве искрен начин на који си је написала оставља снажан утисак. “Колона” је пробудила у мени много успомена: на моје дјетињство, баку и деку, пријатеље, њиве, заборављене улице, избјеглиштво… и тако… било је суза и смјеха с моје стране док сам је читала. Само напријед! Са нестрпљењем очекујемо твоју нову књигу!

Јан

Rated 5 out of 5

О књизи “Колона”… Паги емотивац је пар пута окренуо главу кад се читала Кантица (Девојчица са шибицама) да сакрије сузу. То говори о томе како си јувелирски савршено брусила реченице, тако да свака од њих призива јасне слике чврсто везане јаком емоционалном реакцијом. Многи од нас су се препознали у сваком карактеру понаособ (као кад читаш књигу психологије па кренеш да се проналазиш), сви смо ми прошли прилично трновит пут до овога где смо сад, а ти си ето, својим талентом и радом успела да похваташ и кондензујеш све то и да нам даш ову лепу књигу. Ја лично ћу је читати својој деци јер описује свет који је стваран и у којем смо боравили, те само са великим трудом (барем у мом случају) и лудом срећом добили прилику да се откачимо од те јаке гравитације безнађа која још увек влада тамо одакле смо дошли: неки у колони, неки авионом. “Принцип је исти, све су остало нијансе.”
Па у то име наздравље!

Раде

Rated 5 out of 5

Твоја књига “Колона” је емотивно врло дубока, на моменте и тешка, али се онда врати на исту стазу носталгије, и давно заборављене среће. Види се да поседујеш дар да осмислиш лепе приче, па ти саветујем да наставиш са писањем. Знаш да изазовеш дубоке емоције својим писањем, а то је оно што читаоца може да веже за књигу и пожели још једну и још једну…