Представа „Шумска заврзлама”

Комична представа за децу „Шумска заврзлама” изведена је од 22. до 30. априла, 2023. у девет канадских градова: Торонто (Мисисога), Хамилтон, Киченер, Виндзор, Оквил, Најагара Фолс, Едмонтон, Калгари и Ванкувер. Представу је у десет играња видело преко 1500 гледалаца. Непотребно је рећи са колико радости је била испуњена свака сала.

Шашава заврзлама

У шуми је настала својеврсна шашава заврзлама. Неизвесност међусобно решавају главни ликови: Меда, Сова, Зека и Лија. Пун ритма и нових сонгова, ефикасних реплика и заокрета, овај драмски комад је ефектан и динамичан, пун неочекиваних преокрета. Истовремено интерактиван, маштовит и поучан, говори о другарству које у дечјем свету заузима значајно место и решава сваку заврзламу.

Ко ће савладати све препреке и задатке и заслужити мало поверења? Да ли треба наградити рад, знање, искреност и доброту или можда лењост, злобу, лаж и незнање? Да ли себе треба окружити најгорима да би изгледали најбоље? Или можда дати све од себе и тиме бити срећан? Да ли је боље поделити или бити себичан? Да ли је лепше волети или мрзети, завидети или се радовати? Одговоре на ова и многа друга питања деца су добила у представи. Поучан, инспиративан, забаван и духовит текст, који је написала књижевница Гордана Лаковић, садржи пуно шале и гегова како за децу тако и за одрасле. Циљ је приближити им праве вредности, које се данас нажалост недовољно цене. Да се треба борити за дар, истину, знање и љубав? Кроз интеракцију деца сазнају и нешто више о животу у шуми и како заволети саме животиње без обзира на њихове различитости.

Музичке нумере, поред „Зеко, зекане” Бранка Коцкице и „Чудна шума је то” ЈУ групе, биле су обогаћене и песмама Гордане Лаковић за које је писала стихове: „Детлић Тића” и „Зец и Лија”. Музика је дефинитивно забавила како родитеље тако и наше малишане.


Опширније

By WikiDiaspora